Kattenpension 't Rouweelse Veld, de Hees 44a , 5976 NJ, Kronenberg, Limburg, Tel. 077-4674360 / 06-29203253 info@kattenpension-rouweelseveld.nl

Kattenpension 't Rouweelse Veld

Kattenpension ’t Rouweelse Veld in de Media

Ons kattenpension haalt regelmatig de krant of soms zelfs de TV. Hieronder een paar van onze leukste mediaberichten.

Varkensstal nu Costa del Sol voor katten

DOOR ERIC SEUREN
KRONENBERG

piet_en_wietje

“Piet en Wietje Selen met Flip wachten op de eerste vakantie gasten” Foto Gé Hirdes

U herkent het misschien wel? Een zolder vol antieke rommel, dozen met schoolmemorabilia,oud speelgoed en apparaten die zo hoog opgestapeld zijn dat ze de nok bijna raken. Nou, zo’n zolder hadden Piet en Wietje Selen uit Kronenberg niet. Maar wél zo’n varkensstal „Mijn vader heeft het altijd gebruikt als varkensstal, maar wij gebruikten het als opslagplaats. Zeg maar als zolder. Alle oude rommel stond hier opgeslagen. Het was eigenlijk wachten tot we een nieuwe bestemming bedacht hadden voor de ruimte”, vertelt Piet. „Maar dan geen manege. Die hebben we er al veel te veel. Vooral in Limburg.”
Een grappige opmerking van Wietjes nicht, bracht het paar op het goede spoor. „Mijn nichtje en ik zijn allebei grote kattenliefhebbers, maar zij werkt bij een reisbureau en is dus nog wel eens op vakantie. Op een keer zei ze ‘Wietje, als jij nou eens een kattenpension opent, dan breng ik m’n kat voortaan naar jou’. Toen viel het kwartje”, zegt Wietje „Het is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend dat je buurman of -vrouw op je kat let. Vooral in de stad ken je je buren vaak niet meer. Dus waar je breng je je kat dan naar toe? Precies, een pension.’Anderhalf jaar lang heeft het paar gewerkt aan het opzetten van het kattenpension. Een periode waarin de oude varkensstal een giga-facelift heeft ondergaan. Niet zozeer van buiten. Die ziet er nog steeds wel uit als een stal, maar van binnen is het op de stenen muren na onherkenbaar. In twee ruimtes zijn er tegen een muur twintig kleine kattenverblijven ingericht. Hier slapen en eten de krolse katers en miauwende poezen straks. De ruimte is verder bedoeld als speel- en socioruimte. “Maar ’s avonds gaan ze de hokjes in, zo kunnen we in de gaten houden of ze wel goed eten en slapen”, legt Wietje uit. Overigens zijn de verblijven van alle luxe voorzien. Er is een speciaal ventilatiesysteem en koud hoeven de katten het ook niet te hebben, want er is vloerverwarming. Daarnaast kunnen de dieren via een trapje en een smal gangetje vanuit de twee kattenruimtes ook naar buiten. Dat gangetje loopt via het plafond ook door de keuken. Een vernuftig uitgedokterd systeempje, dat nog het meest weg heeft van de hamstergangetjes van en naar de kooi. „Ja, leuk he? Het oogt heel fris en grappig, maar dat was nog een hele uitdaging”, verklaart het paar „De wetgeving is heel streng. De katten mogen wettelijk niet in de keuken komen, maar omdat deze bij ons tussen de nachtverblijven en het buitenhok ligt, moesten we heel creatief te werk gaan. Niet alleen moest de zaak verbouwd en opnieuw ingericht worden, ook moest het paar de vereiste papieren binnenhalen om een pension voor katten te mogen runnen. En dat er veel bij komt kijken, is ze inmiddels wel duidelijk. „Er zijn veel regels en wetjes. Maar als je na gaat waarom, snap je dat wel. We hebben overal rekening mee gehouden. De zorg voor de katten is heel belangrijk: van plan van aanpak voor eten en drinken tot en met een ziekenboeg.”
Nu de vakantietijd aanbreekt, mogen de katten komen. Voor vijf euro per nacht kunnen vakantiegangers op weg naar de zon hun harige spinner in Sevenum afzetten bij het Costa del Sol voor katten, Piet„,We liggen mooi op de route naar het oosten en het zuiden, dus wat dat betreft…”
Wietje kijkt al helemaal uit naar alle miauwers. Ze is helemaal weg van katten en ziet zich al in de ruimte zitten om ze allemaal te entertainen tijdens het speeluurtje. „Ik hoor ze al met z’n allen klagen ’s morgens als ze eten willen en geaaid willen worden. Onze Flip heeft daar ook een handje van”, lacht ze.
Voor meer informatie over het kattenpension van de familie Selen,
www.rouweelseveld.nl.

Kattenpension
't Rouweelse Veld

De Hees 44a
5976 NJ Kronenberg, Limburg
Tel. 077-4674360 / 06-29203253
Email:
info@kattenpension-rouweelseveld.nl

Vakantie

Ivm de corona crisis is ons pension het gehele jaar geopend. Wij willen graag iedereen die de mogelijkheid heeft om zijn vakantie te verzetten tegemoet komen. U bent van harte welkom

Openingstijden

Uw kat of poes kan bijna het gehele jaar bij ons logeren.:
Wij zijn geopend voor halen en brengen, maandag t/m zaterdag van 09.00 u. t/m 11.00 u. en 17.00 u. t/m 18.00 u.

Gesloten:
Op zondagen, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Pinnen is mogelijk